Guro Dimitris Boudakis-2

Βιογραφία

Ο Δημήτρης Μπουδάκης κατάγεται απο την Κρήτη. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα αλλά έζησε και μεγάλωσε στα Χανιά. Το 1993, μαθητής γυμνασίου, ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό Μπάσκετ στην τοπική ομάδα ΑΟΧ (Όμιλος Αντισφαιρίσεως Χανίων). Με την είσοδο του το 1998 στο τμήμα Φυσικής των θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών εγκαταλείπει το Μπάσκετ και το 1999 ξεκινάει στην Πάτρα το μαχητικό Σπορ του Kick Boxing στην σχολή πολεμικών τεχνών του Μιχάλη Κοσσυβάκη.

Το 2000 ξεκινάει παράλληλα την μαθητεία του στην σύγχρονη πολεμική τέχνη Modern  Fighting Style Karate επίσης με τον ίδιο δάσκαλο. Τα επόμενα χρόνια θα αφιερωθεί στην εκμάθηση των δυο παραπάνω τεχνών.
Το 2003 μέσω της διοργάνωσης του πρώτου σεμιναρίου Fcs Kali στην Ελλάδα και την Ευρώπη, θα έρθει σε πρώτη επαφή με τον μέχρι σήμερα δάσκαλο του, Tuhon Ray Dionaldo. Ο  κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου Tuhon Ray Dionaldo , είναι ο ιδρυτής μιας σύγχρονης μαχητικής τέχνης Kali-Arnis-Eskrima, του Filipino Combat Systems Kali (FCS KALI). Eνα σεμινάριο ρεκόρ στις ελάχιστα γνωστές Φιλιππινέζικες τέχνες εκείνη την εποχή, με 207 συμμετέχοντες. Ο Tuhon Ray Θα εντυπωσιάσει με τις τεχνικές δεξιότητες του και πλήθος εκπαιδευτών θα ενταχθούν στην οργάνωση του τότε αντιπροσώπου, τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο Tuhon Ray Dionaldo έρχεται κάθε χρόνο από τότε για 7 μέρες στην Ελλάδα διδάσκει κ εξετάζει τους εκπαιδευτές των εστιών παραδίδοντας , εντατικά κάμπ εξειδικευμένης εκπαίδευσης ,διήμερα κεντρικά σεμινάρια και Διαιτητεύοντας στο Αγωνιστικό Τουρνουά Bladesport που διοργανώνει η ομάδα αντιπροσώπευσης του.

Τον Μάρτιο του 2004 ο Δ. Μπουδάκης (σε επίπεδο Μισής Μαύρης ζώνης στο MFS Karate κ 5 χρόνια εμπειρίας στο Kick Βoxing) κατά την διάρκεια της θητείας του στον στρατό θα βρεθεί στα Χανιά θα μαθητεύσει για ενα περίπου χρόνο στο Tae Kwon Do και στο Muai Thai στην σχολή του Χανιώτη δασκάλου Αντώνη Καπαδουκάκη.

 

Παράλληλα με την στρατιωτική του θητεία θα ξεκινήσει στο υπόγειο του σπιτιού του να παραδίδει μαθήματα FCS Kali σε ομάδα φίλων. Θα έρθει σε επαφή με δυο Ιταλούς δασκάλους Αikido(οι οποίοι το 2004 μετακομίζουν μόνιμα στα Χανιά) τον Ferdinado D’Agata(5° Dan Aikikai) και Tiziano Calabrese (2° Dan Aikikai) και θα αρχίσει την μαθητεία του στο Aikido στο πρώτο αυτό «άτυπο» Dojo.

Τον Γενάρη του 2005 θα επιστέψει στην Πάτρα για 6 μήνες και τον Μάιο του ίδιου έτους θα αποκτήσει την Μαύρη ζώνη 1st Degree Black Belt (1st Dan) στο Modern Fighting Style Karate. Τέλη Ιουλίου θα επιστρέψει στα Χανιά και τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου θα ιδρύσει τον Αθλητικό Σύλλογο Σύγχρονων Πολεμικών Τεχνών Χανίων «ΣΚΟΡΠΙΟΣ» στην οδό Π.Πολυχρονίδη 29 στο άνω Κουμ Καπι.

 

Στον Σύλλογο αρχικά διδάσκονται 3 πολεμικές τέχνες και ένα μαχητικό σπόρ. Ο Δ. Μπουδάκης διδάσκει MFS KARATE, FCS KALI και το μαχητικό άθλημα του KICK BOXING και ο Sensei Ferdinado D’Agata με τον Tiziano Calabrese Aikido.

Τον Μάιο του 2007 θα δώσει εξετάσεις στην Πάτρα και θα πάρει τον δεύτερο βαθμό μαύρης ζώνης 2nd Degree Black Belt(2nd Dan) στο MFS Karate και τον Ιούλιο του 2008 θα κατακτήσει το 3o kyu στο Aikido μετά από επιτυχημένες εξετάσεις στα Χανιά.

Τον Δεκέμβριο του 2008 ύστερα από 5 χρόνια αρνητικής αντιπροσώπευσης και διάδοσης του Fcs αλλά και εξόφθαλμης κακοδιαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, με απόφαση του ιδρυτή και σε επαφή με 16 από τους 18 βασικούς εκπαιδευτές-μαθητές (εστιών εκπαίδευσης και μη)του τότε Έλληνα αντιπροσώπου , Ο Tuhon Ray Dionaldo διαγράφει οριστικά και αμετάκλητα τον Μ. Κοσσυβάκη από την επίσημη λίστα εκπαιδευτών και την οικογένεια του FCS δίνοντας την αντιπροσώπευση στην νεοσυσταθείσα ομάδα του FCS Kali Hellas .
Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2008 ιδρύεται η ομάδα του FCS Kali Hellas, η μόνη επίσημη αντιπροσώπευση του FCS Kali στην χώρα μας.
Ο Δ. Μπουδάκης είναι ένας απο τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Fcs Kali Hellas και όταν το 2008 αποφάσισε να ακολουθήσει τον Tuhon Ray διέκοψε κάθε συνεργασία και επαφή με τον πρώτο του Δάσκαλο. Αυτόματα σταμάτησε και την εξάσκηση-διάδοση του MFS Karate στο αθλητικό σύλλογο Σκορπιό.


Το 2009 θα ταξιδεψει σε Ευρώπη και Αμερική συμμετέχοντας και στο ετήσιο FCS Family Gathering στο αρχηγείο της Τέχνης στην Tampa της Florida.

Το 2010 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές του Aikido, θα διοργανώσει ένα Φεστιβάλ Πολεμικών τεχνών που θα συμμετάσχει για πρώτη και μόνη φορά στα Χανιά, σχεδόν το 90% των σχολών πολεμικών τεχνών του νομού.

Το 2013 το Fcs kali κλείνει 10 χρόνια ζωής στην Ελλάδα και ύστερα από ένα επιτυχημένο Camp και Gathering, ο Tuhon Ray Dionaldo απονείμει των τιμητικό τίτλο του “MANONG” στον Δημήτρη Μπουδάκη, μαζί με τους καλούς φίλους και συναδέλφους Αγγελή Δημήτρη και Κατσιάρα Δημήτρη.

Το 2013 ο Α.Σ Σκορπιός εγγράφεται στην Ομοσπονδία του Παγκρατίου και ασχολείται με τον κλάδο άθλησης του ΠΥΞ ΛΑΞ που αποτελεί την Ελληνική εκδοχή του Kick Boxing (με όρους Low Kick). Στην εγγραφή του συλλόγου στην ομοσπονδία του Παγκρατίου αθλήματος καθοριστικό ρόλο παίζει ένας από τους παλαιότερους και πιο σεβαστούς δασκάλους της Κρήτης, ο Θανάσης Βουλγαρίδης απο το Ηράκλειο.

Τον Ιανουάριο του 2014 ο Μπουδάκης Δημήτρης παίρνει μέρος και ολοκληρώνει επιτυχώς την σχολή προπονητών του Παγκρατίου αθλήματος υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποκτάει το κρατικό δίπλωμα εκπαιδευτή τρίτης κατηγορίας.
Ιδιαίτερη μνεία και Ευγνωμοσύνη  στον Χανιώτη καλό φίλο και συνάδελφο  Δημήτρη Μαρινάκη, ο οποίος εισηγήθηκε  τον Δημήτρη Μπουδάκη στην Ομοσπονδία, εξασφαλίζοντας του μια θέση στην σχολή. Χωρίς  “κρυφά” κίνητρα  λειτούργησε αυτοβούλως και ανιδιοτελώς αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ήθος και το ανοιχτό πνεύμα που τον διακρίνει.
Τον Μαιο του 2014 ο Α.Σ Σκορπιός και ο Δ. Μπουδάκης μαζί με την συνεργασία των αντιπροσώπων της τέχνης από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, διοργανώνει για πρώτη φορά εκτός Αθήνας το ετήσιο Gathering της τέχνης, στα Χανιά της Κρήτης. με 2 ενδιάμεσους σταθμούς στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο αντίστοιχα. Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο υψηλόβαθμος (αλλά και γενικά ξένος εκπαιδευτής ΦΠΤ) παρουσιάζει την τέχνη του στο νησί της Κρήτης., μία σύγχρονη τεχνη Kali-Arnis-Eskrima

Τον Νοέμβριο του 2016 ύστερα από ένα επιτυχημένο Camp στο Pre-Gathering της Παρασκευής(25-11), ο Tuhon Ray Dionaldo απονείμει τους 3 πρώτους τιμητικούς τίτλους “Guro” στην Ευρώπη στους  Μπουδάκη Δημήτρη, Αγγελή Δημήτρη και Κατσιάρα Δημήτρη. Οι τρείς τελευταίοι μετά την απονομή ανήκαν στην ομάδα των 8 υψηλόβαθμων Guros της Τέχνης αλλά μεγάλη τιμή αποτέλεσε κυρίως το γεγονός πως ήταν οι πρώτοι 3 υψηλόβαθμοι εκπαιδευτές εκτός Αμερικής σε όλο τον κόσμο(μέχρι σήμερα ένας ακόμα τίτλος Guro έχει απονεμηθεί εκτός Αμερικής, στο Ισραήλ της Ασίας) 

Ο Μπουδάκης Δημήτρης ήταν ένας από τους 2 βασικούς υψηλόβαθμους βοηθούς εκπαιδευτές του πρώτου αντιπροσώπου της τέχνης και συμμετείχε στην πλειοψηφία των σεμιναρίων διάδοσης του Fcs το 2004 και το 2005 στην Ελλάδα. Είναι το αρχαιότερο ενεργό μέλος του Fcs Kali στην Ελλάδα και την Ευρώπη(2003), ένας από τα Ιδρυτικά μέλη της ομάδας του Fcs Kali Hellas(2009) και ένας από τους 3 υψηλόβαθμους εκπαιδευτές της τέχνης στην χώρα μας.

Ανήκει στην τεχνική επιτροπή της ομάδας του FCS Kali Hellas και με πρόεδρο τον ιδρυτή της τέχνης είναι μέλος της εξεταστικής επιτροπής αναβάθμισης επιπέδων( Levels), που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο FCS Mediterranean Gathering.

Ανήκει στον διοργανωτικό πυρήνα των αγωνιστικών τουρνουά Bladesport της ομάδας και είναι κεντρικός διαιτητής.Comments are closed.